ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΗ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΗ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

Η «Αναγέννηση»  ιδρύθηκε στα τέλη του 1944 στην λαϊκή συνοικία του Αγίου Ιωάννη στην Λάρνακα με το όνομα «Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη Λάρνακας». Το 1948 μετονόμαστηκε σε «Αθλητικός Σύλλογος Αναγέννηση Αγίου Ιωάννη Λάρνακας». Η «Αναγέννηση» ανέπτυξε αθλητική δράση με τμήματα ποδοσφαίρου, πετόσφαιρας και στίβου.

Η ποδοσφαιρική ομάδα της «Αναγέννησης» εντάχθηκε το 1960 στις τάξεις της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και είχε  8 συμμετοχές στο πρωτάθλημα  Β΄ κατηγορίας της Κύπρου. Παρέμεινε στη Β΄ κατηγορία μέχρι το 1970, οπόταν και υποβιβάστηκε στην Γ΄ κατηγορία. Ακολούθησαν ακόμη 3 περίοδοι στην Γ΄ Κατηγορία, μέχρι το 1973, χρονιά που αποχώρησε από την ΚΟΠ. Συνέχισε για κάποιο χρονικό διάστημα στις διοργανώσεις της ΕΠΕΛ και στη συνέχεια ανέστειλε την λειτουργία της. Η «Αναγέννηση» συνεχίζει να υφίσταται σαν πολιτιστικό σωματείο.

Κατά τη χρονιά 1957 την Επιτροπή του Συλλόγου απάρτιζαν οι Παύλος Στυλιανού, Ρωτής Τσαγγαρίδης, Νικόλας Τσουρής, Γεώργιος Λοίζου και Ευτύχιος Θρασυβούλου.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε μεταξύ άλλων τους Γιώργο και Πάμπο  Γεωργιάδη,  Ανδρέα Κλεόπα, Τάσο Βανέλη ή Βανέζη ,Σαββάκη Ανδρέου, Πάκη, Ευτύχιο Θρασυβουλίδη, Ανδρέα (μάγκα) , Πέτρο Μικίδη, Χαρή, Δώρο Ιερονυμίδη,  Τάσο(Κιλή) , Ανδρέα Κασπαρή, Ανδρέας Πόντζιο, Γιαννή, Ανδρέας Κλεόπα (κουτσιούθκια). Στη φανέλα του τερματοφύλακα καθώς και στον τοίχο στην είσοδο του οικήματος εμφανίζεται το σήμα ΑΣΑ ( Αθλητικός Σύλλογος Αναγέννηση).

Από το 1954 προπονητής ήταν  ο Ερωτόκριτος ( Ρωτής) Τσαγγαρίδης.

Πληροφορίες από ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ και από τους Πάμπο και Γιώργο Γεωργιάδη. Φωτογραφίες από τα αρχεία των Ανδρέα Φαντούση και Γιώργου Γεωργιάδη.

Λούης Περεντός

Leave a Comment