ΝΟΝΝΑ και ΑΝΔΡΕΑΣ Δ.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΝΟΝΝΑ και ΑΝΔΡΕΑΣ Δ.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Δυό φίλοι που μας άφησαν πολλά κενά. Δραστήριοι, αγαπημένοι και πάντα χαμογελαστοί. Τους άρεσαν τα ταξίδια, οι χοροί, οι εκδρομές, οι παρέες.

Όταν πρωτολειτούργησε στη Λάρνακα η «Μπουάτ Τροχός», προσωρινά στο μπάρ-καφέ ΚΟΡΝΕΡ σε χώρο κοντά στο νέο λιμάνι, ο Ανδρέας ήταν η ψυχή της παρέας. Είχε και τα κλειδιά της.

Ο Ανδρέας ήταν αυτό που λέμε εραστής του Κινηματογράφου. Αμέτρητες κασέτες, σιντις, αφίσες και περιοδικά σχετικά. Αγαπούσε ιδιαίτερα τα έργα του Δημήτρη Ψαθά και τα παλιά τραγούδια.

Είχε πηγαίο χιούμορ και ήταν ο διοργανωτής των εκδρομών της παρέας του. Γύρισε την Κύπρο όλη και το αρχείο του με φωτογραφίες είναι ανεκτίμητο.

Έγραψε πολλά ποιήματα, διηγήματα, αυτοβιοβραφικά κείμενα και ταξιδιωτικά. Εξέδωσε και τη συλλογή «ΓΚΡΙΖΟΓΑΛΑΝΕΣ ΧΑΝΤΡΕΣ» (1968). Αρκετά κείμενά του δημοσιεύτηκαν στον κυπριακό τύπο.

Έζησαν για χρόνια στο Λονδίνο. Τα τρία του παιδιά, η Ξένια, ο Μάριος και ο Ντίμης τους λάτρεψαν. Οι γαμπροί και τα εγγόνια τους τους θαύμαζαν.

Η Νόννα ήταν μια κοκέτα με τα όλα της. Της άρεσε το καλό ντύσιμο, η μόδα, τα όμορφα νοσταλγικά τραγούδια και ο χορός. Μάζευε φορέματα, καπέλα, παπούτσια, στολίδια, αξεσουάρ. Αγαπημένο άτομο, καλωσυνάτο.

Στις φωτογραφίες τους βλέπουμε σε χορό στο ξενοδοχείο ΤΕΣΣΕΡΑ ΦΑΝΑΡΙΑ το 1954. Στην παρέα τους οι Έλσα, Αρτεμάκης, Joe, Helma, Ελένη Παναγιωτίδου και Μιχάλης Κοντόπουλος. ΛΟΥΗΣ ΠΕΡΕΝΤΟΣ

Leave a Comment