ΚΩΣΤΑΣ ΠΥΡΓΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΠΥΡΓΟΣ

Πολλές μνήμες και τιμές μας άφησε. Ντόμπρος κι αληθεινός. Ο Κώστας Πύργος υπηρέτησε όσο λίγοι τον αθλητισμό της πόλης του Ζήνωνα.

Αθλητής του στίβου, ποδοσφαιριστής και προπονητής. Σεμνός. Δεν έπαψε ποτέ να νοιάζεται για τους αθλητές και τα νέα ταλέντα.

Αθλητής σε αγωνίσματα δρόμου, το 1957-8  διακρίθηκε στα 100 μέτρα. Με την ομάδα της ΕΠΑ έζησε σπουδαίες στιγμές, συμμετέχοντας στην βασική ομάδα για αρκετά χρόνια ως αριστερός οπισθοφύλακας.

Γεννήθηκε το 1933 στην Αραδίππου, τέλειωσε το Παγκύπριο Εμπορικό Λύκειο Λάρνακας. Πήρε πτυχείο δασκάλου από το Κολλέγιο Μόρφου μέσα σε ένα μόνο χρόνο φοίτησης  και δίδαξε  στη  Σχολή Τέρρα Σάντα και στα  Δημοτικά σχολεία Αραδίππου, Ακρόπολης , στη Μεικτή Σχολή Λάρνακας και στην Κλαυδιά, φτάνοντας στο βαθμό του Διευθυντή. Είχε το ρόλο συντονιστή  Σωματικής Αγωγής για όλα τα σχολεία της Λάρνακας,

Ήταν αγωνιστής της ΕΟΚΑ 55-59, κρατούμενος  με αριθμό 2105 , στέλεχος και έφορος του Γ.Σ.Ζ. για χρόνια, διετέλεσε και κριτής αγώνων του ΣΕΓΑΣ. Έχαιρε μεγάλης εκτίμησης από τους μαθητές, τους αθλητές και τους αθλητικούς παράγοντες. Ήταν γνωστός για το πηγαίο του χιούμορ. Βοήθησε πολύ στην κοινωνική πρόοδο της Αραδίππου και την ανάπτυξη αθλητικού πνεύματος ανάμεσα στους μαθητές.

Κατά την Ανάσταση ( το πρωϊ του Μεγάλου Σαββάτου) συνήθιζε να τρέχει κρατώντας τη σημαία, αφού όπως ο ίδιος πίστευε «Πατρίδα και Θρησκεία πάνε μαζί».

Στις φωτογραφίες τον βλέπουμε σαν ποδοσφαιριστή, αθλητή του στίβου, προπονητή . Μερικές από τις φωτογραφίες είναι χρωματισμένες από τον ίδιο.

ΛΟΥΗΣ ΠΕΡΕΝΤΟΣ

Leave a Comment