ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΙΣ ΟΡΟΚΛΙΝΗΝ 15 Mar,2018
1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5

1 Απριλίου 1928.

Συχνές ήταν οι εξορμήσεις των μελών του Α.Μ.Ο.Λ. (Αθλητικός Μουσικός Όμιλος Λάρνακος) και του ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΥ Λάρνακας στα πρώτα χρόνια της ίδρυσής τους. Οι εκδρομές με τα πόδια και τα ποδήλατα ήταν πυκνές. Σε μια εποχή που τα αυτοκίνητα ήταν λιγοστά, οι ενθουσιώδεις νεαροί γύριζαν την επαρχία Λάρνακας  και όχι μόνο. Μέχρι τη Σαλαμίνα έφτασαν. Δε ξέρουμε όμως πώς!

Η επίσκεψη ποδοσφαιριστών της εποχής εκείνης στα χωριά, ήταν μεγάλο γεγονός. Μουχτάρης, ιερέας, δάσκαλος και κυρίως τα παιδιά όλα έτρεχαν να μιλήσουν με τους επισκέπτες και να φωτογραφηθούν μαζί τους. Η σούβλα ήταν το κύριο φαγητό, που συνοδευόταν με ζαρζαβατικά της περιοχής που πήγαιναν και με κρασί. Δεν έλειπαν και  τα τραγούδια αφού στην παρέα πάντα υπήρχαν μουσικοί.

Στις φωτογραφίες από την επίσκεψη στην Ορόκλινη τα μέλη του Πεζοπορικού φωτογραφίζονται με παιδιά και κάτοικους της Ορόκλινης καθώς και στα γνωστά λατομεία,  απ όπου οι Άγγλοι έβγαζαν πέτρες για την ανέγερση δημοσίων κτηρίων.

Δε ξέρω πόσες εκδρομές  τέτοιας ψυχαγωγίας οργανώνουν σήμερα τα ποδοσφαιρικά σωματεία, πέραν  τις μετάβασεις στα γήπεδα άλλων πόλεων.

Powered by Froala Editor

ΛΟΥΗΣ ΠΕΡΕΝΤΟΣ