ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ-Η ΤΕΛΕΥΤΑΥΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ 06 Oct,2021
1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ-Η ΤΕΛΕΥΤΑΥΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ


Συμπληρώνονται φέτος είκοσι πέντε χρόνια που μας άφησε η Εθνική στάρ, όπως την αποκαλούσαν τα Μ.Μ.Ε. και ο κόσμος. Είχε επισκεφθεί αρκετές φορές την πόλη του Ζήνωνα για παραστάσεις κι έμενε στο ξενοδοχείο Τέσσερα Φανάρια.  Στην τελευταία της επίσκεψη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θερινού κινηματογράφου, που οργάνωσε ο Δήμος Λάρνακας προς το τέλος του 1995, στο χώρο του Κάστρου Λάρνακας παρουσιάστηκε πραγματική κοσμοσυρροή.


Οι λίγες ( κάπου 400) καρέκλες που χωρούσε η αυλή του Κάστρου γέμισαν από νωρίς. Έξω από την είσοδο μαζεύτηκαν πέραν των 500 ατόμων και ήθελαν να μπούν μέσα για την εκδήλωση. Όταν έφτασε η Αλίκη, μας ειδοποίησαν και την παραλάβαμε από το αυτοκίνητο που την έφερε. Με δυσκολία τη συνοδεύσαμε με τον τότε Δήμαρχο Γιώργο Λυκούργο και τον Πολιτιστικό Υπεύθυνο του Δήμου Γιώργο Ιακώβου.


Εκεί στο χώρο έξω από το Κάστρο, μια ηλικιωμένη ( γύρω στα 80 της) πλησίασε σπρώχνοντας και άγγιζε  επανειλημμένα την Αλίκη στο μπράτσο με τρόπο που έδειχνε ότι ήθελε να δει αν ήταν αληθεινή. Μας έκανε εντύπωση, ακόμη και στην Αλίκη, η λατρεία που είχε η κυρία αυτή, που δεν κατάφερε τελικά να παρακολουθήσει την εκδήλωση.


Μνήμες, που συμπληρώνουν την εικόνα μιας τελειομανούς, δουλευταρούς και αγαπημένης ηθοποιού.

Οι φωτογραφίες ανήκουν στο Ιστορικό Αρχείο του Δήμου Λάρνακας και είναι της Ντίνας Χάλλα.


Λούης Περεντός
Powered by Froala Editor