ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΚΙΤΙΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΚΙΤΙΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Κυκλοφόρησε η καλαίσθητη Β’ έκδοση με τίτλο «ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΚΙΤΙΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ» του ιερομ.ΣωφρόνιουΓ.Μιχαηλίδη.

Ο Ιερομόναχος ΣωφρόνιοςΓ.Μιχαηλίδης γεννήθηκε στη Λάρνακα, είναι γυιός της γνωστής συγγραφέως Έλενας Βαρλαάμ-Μιχαηλίδου και εγγονός του λογίου Ιερωνύμου Μ.Βαρλαάμ. Μετά τις σπουδές του στην Αθήνα εργάστηκε στη Δημόσια Υπηρεσία και το 1984 ιερώθηκε. Τώρα είναι ιερατικός προϊστάμενος στον ι.ναό Χρυσοπολιτίσσης Λάρνακας. Εξέδωσε αρκετά έργα σχετικά με τις αιρέσεις και την ιστορική έρευνα. Με τη σεμνότητα που τον διακρίνει για χρόνια ασχολήθηκε με την Ιστορία της Εκκλησίας, και τώρα μας δίνει τη Β’ Έκδοση του βιβλίου ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΚΙΤΙΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, με την αρωγή της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου.

Η πολύ ενδιαφέρουσα έκδοση των 700 τόσων σελίδων μας δίνει γλαφυρά την ιστορία της εκκλησίας και διανθίζεται με πολλές φωτογραφίες και εικόνες. Ο συγγραφέας στον πρόλογο της Β’έκδοσης αναφέρει μεταξύ άλλων.

« Ύστερα από απόφαση του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου κ.Νεκταρίου, η ι.Μητρόπολις Κιτίου προβαίνει σε δεύτερη έκδοση της ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΚΙΤΙΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

 Η Β’αυτή έκδοση κατέστη αναγκαία λόγω εξάντλησης του αποθέματος των αντιτύπων της πρώτης έκδοσης (1992), αλλά και για να προστεθούν νέα στοιχεία καθώς έχει παρέλθει μια τριακονταετία από την πρώτη έκδοση. Η δεύτερη αυτή έκδοση είναι βελτιωμένη και επηυξημένη.»

Να πούμε ότι η έκδοση αυτή είναι άκρως ενδιαφέρουσα κι εμπεριστατωμένη και αποτελεί πηγή για τους μελετητές της Εκκλησίας και της Ιστορίας. Είναι μια αξιόλογη δουλειά που μόνο άνθρωπος αφοσιωμένος και βαθύς γνώστης θα μπορούσε να κάνει.

ΛΟΥΗΣ ΠΕΡΕΝΤΟΣ

Leave a Comment